dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Domstolsstyrelsen er tavs om ulovlige indkøb for 40 mio. kr.
Foto: Søren Sielemann, Ritzau Scanpix

Domstolsstyrelsen er tavs om ulovlige indkøb for 40 mio. kr.

Domstolsstyrelsen har handlet ulovligt for mere end 40 mio. kr. Men det er hemmeligt, om styrelsen har flere problemer med indkøb. Mystisk, mener professor.
28. MAR 2019 13.30

Det vakte opsigt, da Rigsrevisionen i 2016 kritiserede Domstolsstyrelsen, som hører under Justitsministeriet, for at have brudt udbudsreglerne ved at købe it-ydelser hos den private leverandør DSI Next uden at konkurrenceudsætte opgaven.

Nu kan kommunen.dk opgøre, at styrelsens ulovlige indkøb hos DSI Next beløb sig til mere end 40 mio. kr. i årene 2013-2016. Det fremgår af aktindsigt i styrelsens omsætningstal til leverandøren.

kommunen.dk har også forsøgt at belyse, om styrelsen har foretaget andre indkøb i strid med udbudslovgivningen. Men styrelsen afviser at svare på, hvorvidt den har konkurrenceudsat omsætningen til sine ti største private leverandører.

Det undrer Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet. Ifølge ham burde Domstolsstyrelsen kunne fremfinde dokumentationen uden at bruge uforholdsmæssigt lang tid på det.

- Det lyder jo helt mystisk, at det skulle være så omfattende at finde, siger han.

ak

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele artiklen her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.